Ascom uvaja nov program izdelave drsnih obročev

Objavljeno: |

Ascom, podjetje, ki je v 100 odstotni naši lasti letos uvaja nov program izdelave drsnih obročev, za katere je sam razvil tehnologijo in pred kratkim tudi postavil dve proizvodni liniji. Njegov končni cilj je doseči proizvodnjo 20 milijonov drsnih obročev na leto, kar ga bo uvrstilo na prvo mesto med tovrstnimi proizvajalci na svetu.

Medtem ko se je Kolektor, katerega profitni center je bil Ascom ob ustanovitvi leta 1995, posvečal v glavnem razvoju komutatorjev, je Ascom ob koncu desetletja samostojne poti, sam razvil tehnologijo izdelave drsnih obročev, ki so sestavni del alternatorjev vsakega avtomobilskega motorja. Zaenkrat je Ascom dobavitelj dvema večjima kupcema Valeu in Remyju, v dogovorih je tudi z Boschem. Proizvodnja drsnih obročev naj bi že letos predstavljala polovico Ascomove realizacije, ostalo bo odpadlo na sestavljanje komutatorjev za potrebe Kolektorjevih podjetij v Idriji in Bosni.

Ascom, ki je pred desetimi leti pridobil status invalidskega podjetja zaposluje 215 delavcev, od tega skoraj polovico delovnih invalidov.



Ena od dveh pravkar postavljenih in že delujočih linij za proizvodnjo drsnih obročev po novi tehnologiji za dva znana kupca.

Arhiv novic