Delničarji FMR Holdinga d.d. in FONDA d.d. bodo jutri, v petek, prejeli dividende

Objavljeno: |

Jutri bodo delničarjem FMR Holdinga d.d. in FONDA d.d. na njihove TRR izplačane dividende. Tako so sklenili na skupščinah omenjenih družb pred mesecem dni.

Delničarji FMR Holdinga lahko pričakujejo, da bodo za svojo delnico prejeli 1,50 evra bruto dividende. Na skupščini pred mesecem dni so namreč ugotovili, da je bilo v minulem poslovnem letu ustvarjenega 1,556.046,00 evrov bilančnega dobička, od katerega bo tisti del, ki bo ostal od izplačanih delnic, nerazporejen. Tako bo na svojih TRR jutri prejelo dividende okrog 900 delničarjev FMR Holdinga d.d.. To so zaposleni v Kolektorju, njegovi upokojenci in bivši zaposleni, ki so vanj vložili svoje certifikate.

Delničarji FONDA d.d., ki so leta 1990 vanj vložili po eno svojo plačo, ki je takrat znašala preračunano na današnjo vrednost približno 250 evrov, pa bodo prav tako v petek prejeli dividende in sicer 25 evrov bruto na delnico. Takih delničarjev je okrog 200.

V teh zaostrenih pogojih gospodarjenja je koncern Kolektor prek svojih lastnikov skoraj edina slovenska proizvodna družba, ki izplačuje dividende, kar pomeni, da je kapitalsko trden in da njegovo vodstvo uresničuje zagotovila, da bo donosnost Kolektorja dobra in da bodo delničarji tudi v prihodnje prejemali dividende.

Arhiv novic