FMR je od Kolektor Kolinga prevzel stavbo v logaški industrijski coni

Objavljeno: |

FMR je prevzel stavbo, ki jo je Kolektor Koling zgradil v logaški Klijevi industrijski coni. Vanjo se bo prihodnji teden vselil Logwin, dispečersko podjetje, ki ima trenutno poslovne prostore še v ljubljanskem BTC-ju.

FMR je podjetje, ki se ukvarja s kapitalskimi naložbami in naložbami v nepremičnine, in prav v slednje gre uvrstiti to naložbo, poudarja direktor FMR Andrej Kren. Ob prevzemu objekta se je zahvalil predstavnikom Kolektor Kolinga, ki so ga prek zime dokončali in pripravili za prevzem. V njem bo Logwin prihodnji teden odprl dispečerski center za Slovenijo in države nekdanje Jugoslavije. To je podjetje, ki se ukvarja s klasično špedicijo, z zbiranjem naročil, transportom in organizacijo prevozov in je pri nas navzoče že 16 let. Trenutno ustvari od 7 do 8 milijonov evrov letnega prometa, kar ga uvršča med prvih deset špediterjev v Sloveniji. Po besedah direktorja Martina Majcna jim Logatec ustreza predvsem zaradi tega, ker je kraj ob avtocesti in železniški progi, je nekje na sredi naše države in predvsem blizu koprskega pristanišča.

Poleg prevzete nepremičnine v logaški industrijski coni je največji letos načrtovani finančni zalogaj FMR gradnja doma upokojencev v Idriji. »čakamo, da ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve prek vlade izpelje ustrezne postopke, da bo naša družba dobila stavbno pravico na zemljišču ob obstoječem objektu«, je s tem v zvezi povedal direktor FMR Andrej Kren.

Arhiv novic