Objava sklica skupščine družbe FMR d.d. Idrija

Objavljeno: |

Na podlagi določil statuta družbe in določil Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) sklicuje uprava družbe FMR d.d., Vojkova 10, Idrija, 16. redno letno skupščino družbe FMR d.d. Idrija ki bo v torek, 22.6.2010 ob 13.30 uri v prostorih restavracije na Vojkovi 10 v Idriji

z naslednjim dnevnim redom:  

1. Ugotovitev sklepčnosti, izvolitev organov skupščine in potrditev dnevnega reda

Predlog sklepa: izvoli se predsednik skupščine po predlogu sklicatelja, vodenje zapisnika se poveri vabljenemu notarju, predlagani dnevni red se potrdi.

2. Seznanitev skupščine z letnim poročilom družbe FMR in skupine FMR za leto 2009 in s poročilom Nadzornega sveta družbe o preveritvi in potrditvi letnega poročila za leto 2009, odločanje o uporabi bilančnega dobička in o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu za poslovno leto 2009  

Predlog sklepa 2.1.:

Skupščina se seznani z revidiranim letnim poročilom družbe FMR in skupine FMR za leto 2009 in s poročilom Nadzornega sveta družbe o preveritvi in potrditvi revidiranega letnega poročila za leto 2009.

Na podlagi potrjenega revidiranega letnega poročila se bilančni dobiček, ki po revidirani bilanci stanja na dan 31.12.2009 znaša 21.250.869,71 EUR v skladu z določbami 230. člena ZGD-1, uporabi na naslednji način:

Del bilančnega dobička v višini 145.233,72 EUR se razdeli delničarjem, ki so vpisani v delniško knjigo družbe pri KDD na dan 18.6.2010, v obliki dividende, ki znaša 0,18 EUR bruto na delnico, in ki se izplača delničarjem v roku 30 dni od dneva skupščine. Kot vir za izplačilo dividend se uporabi preneseni čisti dobiček iz leta 2005 in del prenesenega čistega dobička iz leta 2006;

Preostali del bilančnega dobička v višini 21.105.635,99 EUR ostane začasno nerazporejen.

Predlog sklepa 2.2.:

Skupščina podeljuje razrešnico upravi in nadzornemu svetu družbe FMR za poslovno leto 2009. Skupščina potrjuje in odobrava delo teh dveh organov družbe v poslovnem letu 2009.

3. Pooblastilo upravi družbe FMR za nakup lastnih delnic

Predlog sklepa:

Skupščina družbe FMR na podlagi osme alineje prvega odstavka 247. člena ZGD-1 pooblašča upravo, da lahko v imenu in za račun družbe FMR d.d. pridobi lastne delnice, katerih delež ne sme skupaj z drugimi lastnimi delnicami, ki jih družba že ima, presegati 10 (deset) % osnovnega kapitala oziroma 81.401 navadnih prosto prenosljivih kosovnih delnic. Družba ne bo pridobivala lastnih delnic izključno zaradi namena trgovanja, ampak jih bo ponudila v odkup delničarjem družbe in z njo povezanih družb ter za druge zakonsko dopustne namene. Skupščina družbe pooblašča upravo, da lahko lastne delnice umakne brez nadaljnjega sklepanja o zmanjšanju osnovnega kapitala. Nabavna cena delnic pri pridobivanju lastnih delnic ne sme biti višja 55 EUR za delnico. Cena delnic pri odsvojitvi lastnih delnic ne sme biti nižja od njihove povprečne nakupne cene. Navedeno pooblastilo za pridobitev,odsvojitev oz. umik lastnih delnic velja 36 mesecev od dneva te skupščine.

4. Imenovanje pooblaščenega revizorja za revizijo računovodskih izkazov za leto 2010

Predlog sklepa:

Na predlog Nadzornega sveta družbe FMR se za revizijo računovodskih izkazov družbe FMR za leto 2010 imenuje revizijska družba Ernst&Young d.o.o., Dunajska 111, Ljubljana.

5. Imenovanje posebnega revizorja

Predlog sklepa:

Skupščina na podlagi 318. člena zakona o gospodarskih družbah imenuje Revizijsko družbo BDO Revizija d.o.o., Družba za revidiranje, Cesta v Mestni log 1, Ljubljana, za posebnega revizorja po predlogu predlagatelja.

Gradivo za skupščino k posameznim točkam dnevnega reda iz drugega odstavka 297. a člena ZGD-1, vključno z letnima poročiloma, poročilom nadzornega sveta in revizorjevim poročilom, predlogi sklepov uprave in nadzornega sveta z njihovimi obrazložitvami je delničarjem na vpogled v tajništvu družbe od dneva objave sklica skupščine do dneva skupščine vsak delovni dan med 9. in 12. uro.

Delničarji, katerih skupni deleži dosegajo dvajsetino osnovnega kapitala, lahko po objavi sklica skupščine pisno zahtevajo dodatno točko dnevnega reda. Zahtevi morajo v pisni obliki priložiti predlog sklepa, o katerem naj skupščina odloča, ali če skupščina pri posamezni točki dnevnega reda ne sprejme sklepa, obrazložitev točke dnevnega reda. Uprava družbe bo v skladu s tretjim odstavkom 298. člena ZGD-1 objavila tiste dodatne točke dnevnega reda, glede katerih bodo delničarji zahteve poslali družbi najpozneje sedem dni po objavi tega sklica skupščine. Delničarji lahko zahteve za dodatne točke dnevnega reda družbi pošljejo tudi po telefaksu na št. 05/3750 367.

Delničarji lahko k vsaki točki dnevnega reda v pisni obliki dajejo nasprotne predloge. Uprava družbe bo pod pogoji iz 300. člena ZGD-1 na enak način kot ta sklic skupščine objavila tiste predloge delničarjev, ki bodo poslani družbi v sedmih dneh po objavi tega sklica skupščine, ki bodo pisno utemeljeni in za katere bo delničar predlagatelj pri tem sporočil, da bo na skupščini ugovarjal predlogu uprave ali nadzornega sveta. Delničarji lahko nasprotne predloge k točkam dnevnega reda družbi pošljejo tudi po telefaksu na št. 05/3750 367. 

Skupščine se lahko udeležijo in na njej uresničujejo glasovalno pravico tisti delničarji, ki so vpisani v delniško knjigo pri KDD po stanju konec četrtega dne pred zasedanjem skupščine, t.j. na dan 18.6.2010, in katerih pisno napoved udeležbe je družba prejela vsaj tri dni pred zasedanjem skupščine. V imenu delničarjev se lahko skupščine udeležijo in na njej odločajo njihovi zakoniti zastopniki ali pooblaščenci. Pooblastilo za zastopanje na skupščini mora biti pisno, zakoniti zastopniki pa so dolžni predložiti dokument o zakonitem zastopstvu delničarja (izpisek iz sodnega registra, ki ni starejši od enega meseca).

Na skupščini delničar lahko uresničuje svojo pravico do obveščenosti iz prvega odstavka 305. člena ZGD-1, kar vključuje podatke o zadevah družbe, če so ti potrebni za presojo točk dnevnega reda skupščine.

 

Predsednik uprave: 

Andrej Kren

 

Arhiv novic