Položili bodo temeljni kamen novega idrijskega Doma upokojencev

Objavljeno: |

V sredo bodo na Uti položili temeljni kamen za gradnjo prvega trakta novega doma upokojencev. Pred mesecem sta namreč v Ljubljani minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik in predsednik uprave idrijskega FMR-a Andrej Kren podpisala pogodbo o javno zasebnem partnerstvu za dokapitalizacijo Doma upokojencev Idrija, s čimer sta po več kot desetletnih prizadevanjih odprla zeleno luč gradnji omenjenega objekta.

Za pet milijonov evrov bo FMR najprej zgradil prvi del objekta, v katerega bodo pred rušitvijo preselili varovance obstoječega doma, ki ga bodo zatem nadomestili z drugim traktom, v katerem bodo uredili tudi prostore za dejavnosti, ki jih zdaj zaradi prostorskih ovir ni bilo mogoče organizirati.

Pogodba o javno zasebnem partnerstvu, ki omogoča gradnjo idrijskega Doma upokojencev, je prvi tovrstni primer, ki bo zagotovo vzpodbudil še druge. Ko bo dom leta 2012 v celoti dokončan, bo v njem 150 postelj za oskrbovance starejše od 65 let in prostori za vse dejavnosti, ki jih v sedanjem domu ni bilo mogoče organizirati.

 

Arhiv novic