Položili temeljni kamen novega Doma upokojencev v Idriji

Objavljeno: |

Po trinajstih letih prizadevanj so v Arkovi ulici v Idriji položili temeljni kamen novega doma upokojencev, ki ga bo kot prvi primer javno zasebnega partnerstva sofinancirala družba FMR d. d.. Gradili ga bodo v dveh fazah. Ko bo prihodnje poletje končana prva, bodo v nov objekt preselili oskrbovance obstoječega doma, starega podrli in na njegovem mestu zgradili še drugi del objekta, v katerem bodo med drugimi poleg kuhinje in restavracije, še večnamenski prostor za druženje oskrbovancev, dodatne sobe in oskrbovana stanovanja. V gradnjo doma bo družba FMR vložila 5 milijonov evrov.

Idrijski župan Bojan Sever je na priložnostni prireditvi poudaril, da je na začetku svojega mandata nedaleč stran polagal temeljni kamen za nov vrtec, ob koncu mandata polaga temeljni kamen za nov dom starostnikov, vmes pa je med drugim odprl vrata tudi nov varstveno delovni center, kar priča, da se kot občina zavzemajo za zagotovitev vseh potreb občanov.

Nadaljeval je predsednik nadzornega sveta družbe FMR Stojan Petrič, ki je pohvalil vse, ki so se potrudili, da bo projekt uspel. Z gradnjo bo namreč tudi mesto polepšalo svoj izgled. Ob tej priložnosti ni pozabil na izraze spoštovanja do ustanove, ki jo je leta uspešno vodil in s pomočjo samoprispevka občanov zgradil njegov oče Rafael Petrič. »čas je z objektom naredil svoje, razmere v njem so postale nevzdržne, spremenili so se bivalni standardi. Sedaj je nastopil trenutek, da s skupnimi močmi dokažemo, da smo sposobni idrijskim upokojenkam in upokojencem zagotoviti boljše življenjske in bivanjske pogoje«, je med drugim poudaril Stojan Petrič.

Minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik pa je izpostavil dejstvo, da je položitev temeljnega kamna prvo vidno znamenje novega doma upokojencev. »To je neke vrste simbol trdnosti, neomajnosti, naše skupne odločitve, da bo stavba postavljena in se bodo z njo spremenili pogoji bivanja vsem, ki so že v domu in tudi tistim, ki bodo vanj še prišli. Idrijski primer je primer vse bolj pogostega partnerstva države, lokalne skupnosti, civilne družbe in zasebnega sektorja. Primer FMR kaže na družbeno odgovornost podjetja, ki je pred kapitalom in jo danes marsikje pogrešamo«, je med drugim še dejal dr. Ivan Svetlik.

 

 

Arhiv novic