Prva naložba v obnovljiv vir energije v skupini

Objavljeno: |

FMR je na strehi svoje poslovne zgradbe v Kli- jevi industrijski coni v Logatcu, v kateri domuje Quenhenberger, bivši Logwin, postavil fotovoltaično elektrarno. Gre za prvo naložbo skupine v obnovljiv vir energije.

Fotovoltaična elektrarna ima 46 kilovatov nazivne moči. Sestavlja jo skupaj več kot 280 panelov in štirje trifazni razsmerniki. Na omrežje so elektrarno, ki bo izkoriščala sončno energijo in jo pretvarjala v električno, priključili že septembra, sedaj pa je Kolektor Koling, ki je izvajal omenjeno naložbo, prejel še odločbo o izdaji deklaracije naprave, s katero Agencija za energijo Republike Slovenije potrjuje, da gre za elektrarno, ki izkorišča obnovljiv vir energije. Na podlagi omenjene odločbe bo lahko FMR na borzi prodajal električno energijo. Na leto bo v omrežje poslal okrog 46.000 kilovatnih ur elektrike, ki bo naložbo, ocenjeno na 146.000 evrov, izplačala v osmih letih.

Kolektor Koling je doslej zgradil že več podobnih fotovoltaičnih elektrarn manjših moči, saj jih je v glavnem nameščal na zasebne objekte, in sicer na stanovanjske hiše na Pivki, v Hraščah in Idriji.

 

Arhiv novic