Skupščina družbe FMR Holding d.d.

Objavljeno: |

Danes je bila opravljena redna letna skupščina družbe FMR Holding d.d., ki se je v okviru dnevnega reda seznanila z letnim poročilom za leto 2010, sprejela sklep o delitvi bilančnega dobička, podelila razrešnico upravi in nadzornemu svetu, imenovala revizorja za tekoče poslovno leto in imenovala nadzorni svet za naslednja 4 leta.

Družba FMR Holding d.d. od ustanovitve leta 1998 dalje, v skladu s svojo politiko poslovanja izplačuje dividende svojim delničarjem, tako sta tudi letos uprava in nadzorni svet predlagala skupščini, da nameni za dividende 744.219 evrov, kar pomeni po 1,70 evrabruto na delnico. V preteklem letu je dividenda znašala 1,60 evra na delnico. Družba že vsa leta zagotavlja več kot 1000 svojim delničarjem dividende, ki imajo stalno rast, dejstvo pa je, da delnicam, ki so imele začetno nominalno vrednost 1000,00 slovenskih tolarjev  oz. 4,7 evre stalno raste tudi njihova vrednost.  Tudi sicer je usmeritev družbe, kot celotnega koncerna Kolektor, da z diverzifikacijo naložb dosega stabilno rast in konstanten razvoj družbe.Tako v okviru dolgoročne strategije povečuje premoženje družbe in vrednost premoženja delničarjev. Z delnicami se sicer ne trguje na organiziranem trgu, ampak na notranjem trgu v okviru delničarskega sporazuma.

Za revizorja za poslovno leto 2011 je bila predlagana renomirana revizijska družba Ernst & Young, ki za družbo opravlja revizijske storitve že nekaj let.

V nadzorni svet so bili predlagani člani nadzornega sveta,  ki so opravljali to funkcijo že v prejšnjem mandatu, to pa so Nataša Luša, Miloš Kermavnar in Nada Mislej.

Skupščina je vse predlagane sklepe sprejela z več kot 99 odstotno večino, sklep o delitvi dobička pa soglasno.

Vodstvo družbe FMR Holding d.d.

Arhiv novic