Srečanje investitorjev Prvega sklada DTK v Kolektorjevem RTC-ju v Idriji

Objavljeno: |

Konec prejšnjega tedna je v Razvojno-tržnem centru družbe KolektorGroup najprej potekala skupščina družbenikov nato pa še srečanje investitorjev Prvega sklada družbe tveganega kapitala.

Srečanje so po besedah direktorja družbe RSG KapitalJureta Mikuža, ki upravlja z naložbami tveganega kapitala, pripravili zato, da se predstavniki podjetij, kamor zbrana sredstva vlaga Prvi sklad DTK, srečajo z investitorji v to družbo in jim predstavijo delovanje in načrte teh podjetij. Na začetku je  štirideset udeležencev srečanja tudi v imenu predsednika družbe KolektorGroup Stojana Petriča nagovoril predsednik uprave družbe FMR Andrej Kren.

Družbi KolektorGroup in FMR sta namreč dva izmed večjih soinvestitorjevomenjenega sklada, med katerimi so med drugim tudi Republika Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije, družbi Sava, Gorenje in  drugi. Prvi sklad DTK je od leta 2008 vložil zbrana sredstva investitorjev v pet podjetij (Novitim, Celtra, TAB Systems, Shout, Connet), pred vložkom v šesto (TMG BMC) pa trenutno poteka usklajevanje pogodbenih določil.

KolektorGroup in FMR sta vložila svoj kapitalski delež v sklad tveganega kapitala iz dveh razlogov. Najprej zato, ker je pričakovana donosnost na vloženi kapital višja kot pri ostalih naložbah in ker so doseženi dobički pri prodaji tovrstnih naložb oproščeni plačila davka. Glede na to, da imata obe idrijski družbi svojega predstavnika v naložbenem odboru družbe Prvi sklad, ki podaja svoja mnenja k predlaganim naložbam s strani upravljalca sklada, lahko dodatno pridobita tudi informacije o potencialnih naložbenih priložnostih iz ponujenih projektov, ki se ne izvedejo v okviru sklada.

Srečanje, kakršno je bilo v Kolektorjevem Razvojno-tržnem centru organizirano prejšnji teden, je bila odlična priložnost za vse investitorje v Prvi sklad DTK, da se osebno seznanijo in pogovorijo  s predstavniki podjetij, kamor je (in bo) svoja sredstva investirala družba Prvi sklad DTK. Glede na uspeh srečanja in precejšnje zanimanje predstavnikov investitorjev za poslovanje omenjenih podjetij, so se udeleženci dogovorili, da se bodo naslednje leto ponovno srečali pri katerem od ostalih investitorjev in ob predstavitvi enoletnega razvoja podjetij iz portfelja Prvega sklada DTK nadaljevali z izmenjavo izkušenj.

Arhiv novic