Zasedanje 17. redne skupščine družbe FMR d. d.

Objavljeno: |

Danes je v Idriji potekala 17. skupščina družbe FMR. Udeležili so se je predstavniki 99,05 odstotkov kapitala družbe oziroma njenih delničarjev z glasovalno pravico. Sklepi pri vseh točkah dnevnega reda so bili sprejeti s tako vsebino, kot sta jih predlagala uprava in nadzorni svet družbe, razen pri točki 4, kjer je bil sprejet nasprotni predlog delničarja Kolektor Sikom.

Pri tej točki je bil na podlagi ugotovitev posebne revizije sprejet sklep, da je bil predlog manjšinske delničarke družbe Hidria Fin za izvedbo posebne revizije neutemeljen, upravi pa je bilo naloženo, da zahteva od predlagateljice povrnitev stroškov družbi FMR, ki jih je ta utrpela zaradi neutemeljene revizije.

Predlog že omenjene manjšinske delničarke za razširitev dnevnega reda in ponovno imenovanje posebnega revizorja ni bil uvrščen na dnevni red te skupščine, ker ga družba FMR ni prejela pravočasno oz. do skrajnega roka, ki bi omogočal objavo  predloga za razširitev dnevnega reda v Uradnem listu Republike Slovenije v skladu z določbami Zakona o gospodarskih družbah.

Arhiv novic