Lekarna v Idriji tudi uradno v novih prostorih

Objavljeno: |

Lekarna Ljubljana je dopoldne tudi uradno odprla nove lekarniške prostore v novem idrijskem domu upokojencev. Ob tej priložnosti se je direktor Lekarne Ljubljana Marko Jaklič zahvalil idrijskemu županu Bojanu Severju, ki je pomagal, da se je dejavnost preselila na primernejšo lokacijo, predvsem kar zadeva parkiranje avtomobilov. Ker je lekarna v domu upokojencev bo tudi njim namenjena celovita ponudba.

»©e posebej sem vesel, da v teh težkih časih najdemo sredstva za take naložbe, ki bodo koristile vsem občanom. Lekarna Ljubljana deluje v Idriji že od leta 1977, ker so bili takrat v nekdanji idrijski občini kadrovsko šibki in niso mogli te ponudbe nuditi sami. Danes ima idrijska lekarna štiri farmacevte in dva farmacevtska tehnika, kar ne zadostuje, zato jim med bolniškimi odsotnostmi ali letnimi dopusti pomaga kadrovsko močnejša Lekarna Ljubljana. Glede bivših lekarniških objektov, ki so v lasti občine, bomo z njo našli dogovor. Zagotovo pa bomo v njih našli ponudnika, ki bo še obogatil ponudbo Idrije«, je ob otvoritvi no lekarne  dejal Marko Jaklič.

Idrijska lekarna sicer med 39 tovrstnimi lekarnami, 25 od teh je v našem glavnem mestu, ki jih ima Lekarna Ljubljana, po prometu ne pomeni veliko, pomembnejše je, da prebivalcem idrijske občine nudi kakovostne storitve.

Novo lekarno v Idriji so poimenovali po družini Freyerjevih, kar je idrijsko Muzejsko društvo predlagalo leta 2004, ko smo obhajali 250 letnico ustanovitve prve lekarne v trem rudarskem mestu. To je v slavnostnem govoru med drugim povedala Ivica Kavčič, donedavna devetletna predsednica omenjenega društva.

Arhiv novic