Objava sklica skupščine družbe FMR d.d. Idrija

Objavljeno: | novosti

Na podlagi določil statuta družbe in določil Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) sklicuje uprava družbe FMR d.d., Vojkova 10, Idrija, 18. redno letno skupščino družbe FMR d.d. Idrija, ki bo v torek, 21. 8. 2012 ob 11. uri v prostorih odvetniške pisarne Nataše Luša na Lapajnetovi 9 v Idriji

z naslednjim dnevnim redom:

1. Ugotovitev sklepčnosti, izvolitev organov skupščine in potrditev dnevnega reda

Predlog sklepa: izvoli se predsednik skupščine po predlogu sklicatelja, vodenje zapisnika  se poveri vabljenemu notarju, predlagani dnevni red se potrdi.

 

2. Seznanitev skupščine s poročilom Nadzornega sveta družbe FMR o preveritvi in potrditvi letnega poročila za leto 2011, odločanje o uporabi bilančnega dobička in o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu za poslovno leto 2011

Predlog sklepa 2.1.:

Na podlagi potrjenega revidiranega letnega poročila se bilančni dobiček, ki po revidirani bilanci stanja na dan 31.12.2011 znaša 22.542.263,97 EUR v skladu z določbami 230. člena ZGD-1, uporabi na naslednji način:

Del bilančnega dobička v višini 153.302,26 EUR se razdeli delničarjem, ki so vpisani v delniško knjigo družbe pri KDD na dan 17.8.2012, v obliki dividende, ki znaša 0,19 EUR bruto na delnico, in ki se izplača delničarjem v roku 30 dni od dneva skupščine. Kot vir za izplačilo dividend se uporabi del prenesenega čistega dobička iz leta 2009;

Preostali del bilančnega dobička v višini 22.388.961,71 EUR ostane začasno nerazporejen.

 

Predlog sklepa 2.2.:

Skupščina podeljuje razrešnico upravi in nadzornemu svetu družbe FMR za poslovno leto 2011. Skupščina potrjuje in odobrava delo teh dveh organov družbe v poslovnem letu 2011.

 

3.  Imenovanje pooblaščenega revizorja za revizijo računovodskih izkazov za leto 2012

Predlog sklepa:

Na predlog Nadzornega sveta družbe FMR se za revizijo računovodskih izkazov družbe FMR za leto 2012 imenuje revizijska družba Ernst&Young d.o.o., Dunajska 111, Ljubljana.

 

4. Uporaba Slovenskih računovodskih standardov

Predlog sklepa:

Računovodska poročila družbe FMR se za leto 2012 in naslednja leta sestavljajo v skladu s Slovenskimi računovodskimi standardi.

 

5. Informacija glede najemnega razmerja z Republiko Slovenijo za poslovne prostore na Dunajski cesti 21 v Ljubljani

Predlog sklepa:

Skupščina se je seznanila z informacijo o kronologiji sklepanja in poteku najemnega razmerja z Republiko Slovenijo za poslovne prostore na Dunajski cesti 21 v Ljubljani ter s postopki za zaščito poslovnih interesov družbe FMR v zvezi s tem.

 

6. Imenovanje posebnega revizorja

Predlog sklepa:

Skupščina na podlagi 318. člena zakona o gospodarskih družbah imenuje RevidisLeitner družba za revizijo, d.o.o., Dunajska 159, Ljubljana, za posebnega revizorja po predlogu predlagatelja.

Gradivo za skupščino k posameznim točkam dnevnega reda iz drugega odstavka 297. a člena ZGD-1, vključno z letnim poročilom, poročilom nadzornega sveta in revizorjevim poročilom, predlogi sklepov uprave in nadzornega sveta z njihovimi obrazložitvami je delničarjem na vpogled v tajništvu odvetniške pisarne Luša Nataše od dneva objave sklica do dneva skupščine vsak delovni dan med 9. in 12. uro. Revidirano letno poročilo, ki vsebuje poročili neodvisnega revizorja, in poročilo nadzornega sveta o preveritvi letnega poročila družbe FMR za leto 2011 sta objavljena na spletni strani družbe www.fmr.si.

Delničarji, katerih skupni deleži dosegajo dvajsetino osnovnega kapitala, lahko po objavi sklica skupščine pisno zahtevajo dodatno točko dnevnega reda. Zahtevi morajo v pisni obliki priložiti predlog sklepa, o katerem naj skupščina odloča, ali če skupščina pri posamezni točki dnevnega reda ne sprejme sklepa, obrazložitev točke dnevnega reda. Uprava družbe bo v skladu s tretjim odstavkom 298. člena ZGD-1 objavila tiste dodatne točke dnevnega reda, glede katerih bodo delničarji zahteve poslali družbi najpozneje sedem dni po objavi tega sklica skupščine. Delničarji lahko zahteve za dodatne točke dnevnega reda družbi pošljejo tudi po telefaksu na št. 05/3750 367.

Delničarji lahko k vsaki točki dnevnega reda v pisni obliki dajejo nasprotne predloge. Uprava družbe bo pod pogoji iz 300. člena ZGD-1 na enak način kot ta sklic skupščine objavila tiste predloge delničarjev, ki bodo poslani družbi v sedmih dneh po objavi tega sklica skupščine,  ki bodo pisno utemeljeni in za katere bo delničar predlagatelj pri tem sporočil, da bo na skupščini ugovarjal predlogu uprave ali nadzornega sveta. Delničarji lahko nasprotne predloge k točkam dnevnega reda družbi pošljejo tudi po telefaksu na št. 05/3750 367.

Skupščine se lahko udeležijo in na njej uresničujejo glasovalno pravico tisti delničarji, ki so vpisani v delniško knjigo pri KDD po stanju konec četrtega dne pred zasedanjem skupščine, t.j. na dan 17.8.2012, in katerih pisno  napoved udeležbe je družba prejela vsaj štiri dni pred zasedanjem skupščine. V imenu delničarjev se lahko skupščine udeležijo in na njej odločajo njihovi zakoniti zastopniki ali pooblaščenci. Pooblastilo za zastopanje na skupščini mora biti pisno, zakoniti zastopniki pa so dolžni predložiti dokument o zakonitem zastopstvu delničarja (izpisek iz sodnega registra, ki ni starejši od enega meseca).

Na skupščini delničar lahko uresničuje svojo pravico do obveščenosti iz prvega odstavka 305. člena ZGD-1, kar vključuje podatke o zadevah družbe, če so ti potrebni za presojo točk dnevnega reda skupšče.                                                                 

                                                Predsednik uprave:

                                                    Andrej Kren

Arhiv novic