Arhiv novic

Objavljeno: |

Natašo Lušo, koordinatorko delničarskega sporazuma, je danes več delničarjev FMR Holding obvestilo, da jim je družba Kompas Kapital poslala ponudbo za nakup delnic, ki jih imajo v FMR Holdingu.

Objavljeno: |

Dispečersko podjetje Logwin, ki je kot Welz začelo pri nas poslovati leta 1992, se je iz ljubljanskega BTC-ja te dni preselilo v logaško obrtno cono pri Kli-ju, v halo, ki jo je najelo od idrijskega FMR-a. Za Logatec so se, po besedah direktorja slovenskega dela Logwina Martina Majcna, odločili ker je ta lokacija cenejša kot v Ljubljani, ker je s strateškega vidika blizu koprskega pristanišča in ker bodo v kratkem poslovalnici v Ljubljani in Spodnji Idriji združili.

Objavljeno: |

Na podlagi določil statuta družbe in določil Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) sklicuje uprava družbe FMR d.d., Vojkova 10, Idrija, 16. redno letno skupščino družbe FMR d.d. Idrija ki bo v torek, 22.6.2010 ob 13.30 uri v prostorih restavracije na Vojkovi 10 v Idriji

Objavljeno: |

Z današnjim podpisom pogodbe o javno zasebnem partnerstvu za dokapitalizacijo Doma upokojencev Idrija d.o.o. in pogodbe o ustanovitvi stavbne pravice med ministrom za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivanom Svetlikom in predsednikom uprave FMR d.d. Andrejem Krenom na sedežu omenjenega ministrstva, se je pravzaprav odprla zelena luč za začetek gradnje omenjenega objekta. Prihodnji mesec naj bi tako predvidoma že začeli z gradnjo prve faze idrijskega doma upokojencev.

Objavljeno: |

V sredo bodo na Uti položili temeljni kamen za gradnjo prvega trakta novega doma upokojencev. Pred mesecem sta namreč v Ljubljani minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik in predsednik uprave idrijskega FMR-a Andrej Kren podpisala pogodbo o javno zasebnem partnerstvu za dokapitalizacijo Doma upokojencev Idrija, s čimer sta po več kot desetletnih prizadevanjih odprla zeleno luč gradnji omenjenega objekta.

Objavljeno: |

Po trinajstih letih prizadevanj so v Arkovi ulici v Idriji položili temeljni kamen novega doma upokojencev, ki ga bo kot prvi primer javno zasebnega partnerstva sofinancirala družba FMR d. d.. Gradili ga bodo v dveh fazah. Ko bo prihodnje poletje končana prva, bodo v nov objekt preselili oskrbovance obstoječega doma, starega podrli in na njegovem mestu zgradili še drugi del objekta, v katerem bodo med drugimi poleg kuhinje in restavracije, še večnamenski prostor za druženje oskrbovancev, dodatne sobe in oskrbovana stanovanja. V gradnjo doma bo družba FMR vložila 5 milijonov evrov.

Objavljeno: |

Na gradbišču novega doma upokojencev v Idriji se izvajalci ukvarjajo s pripravljalnimi deli za izkop zemljine, v kateri so na podlagi vzetih vzorcev tudi žgalniški ostanki iz rudniške topilnice. Strokovnjaki rudarske stroke poudarjajo, da to ni nič posebnega, saj so Idrijo in vse novogradnje v mestu včasih zasipavali prav s tem materialom.

Objavljeno: |

FMR je na strehi svoje poslovne zgradbe v Kli- jevi industrijski coni v Logatcu, v kateri domuje Quenhenberger, bivši Logwin, postavil fotovoltaično elektrarno. Gre za prvo naložbo skupine v obnovljiv vir energije.